Bouw- en verbouw projekten gemeente Laagstad-Hoogdorp Naar het Hoofdstation


Het Station van Hoogdorp.
Het station van Hoogdorp is het stationsdeel behorend bij de set van Tilly Models Zetten-Andelst

Ik moet bekennen dat ik het model minder netjes heb gebouwd dan ik eigelijk voor ogen had, waardoor er hier en daar toch wel wat kiertjes zitten. Met name ben ik met het schuren van de resin delen gestopt, omdat de raampjes voor mijn gevoel veel te dun werden. Tja, soms moet je consessies doen.


Het kleurverschil wordt door de belichting veroorzaakt.De pas aangekochte NS7501(Ex DRG Br913-18 /91 1054) komt even een kijkje nemen

De afwerking
De bouw is aardig gevorderd. Het meeste werk zal gaan zitten in de afwerking

- De betonranden en de kozijnen zijn netjes licht-grijs geschilderd en het houtwerk wit.
- De deurtjes zijn in oud-groen geschilderd en de paneeltjes in houtkleur.
Ook is de sierrand te zien. Steentje voor steenje geschilderd. Geduld werk!.
- Het dak is ondertussen ook geschilderd en subtiel geweathered, zodat er wat meer accenten zijn te vinden. Ook de schoorstenen hebben eindelijk een steenkleur gekregen.

Een fraai resultaat


Het perron
Een apart verhaal is het perron.
Het bijgeleverde perron vind ik niet mooi. Veel te grof en eigenlijk zonde van het materiaal wat ook de prijs van dit pakket niet ten goede komt.
Ik heb een plaat tegelmotief van GM&S gekozen. Tegels zijn bij deze platen op schaal. Vergelijk maar eens de Tilly tegel(donker gele kleur) met de tegel van GM&S.


Het weatheren van de tegels heeft wat tijd gekost. Vooral in het vinden van de juiste kleurtoon.

Gebruikte kleuren:
Revell/Humbroll : 78 als basiskleur
Revell/Humbroll : 64 drybrush grijs
Revell/Humbroll : 110 drybrush bruin
Revell/Humbroll : 57 als wash om het erg donkere effect van de 78 te verzachten


Na menig laagje is dit het resultaat.


Details
Er zijn soms dingen aan gebouwtjes, die je niet mooi vindt of waar spulletjes voor gevonden hebt zodat het er alleen maar fraaier op wordt. In dit deeltje komen een paar dingen op detail gebied aan bod.


(collectie Wichor Bramer http://www.stationsweb.nl)
De bijgeleverde regenpijpen heb ik vervangen door messing pijpjes van 1,5mm. De beugeltjes heb ik bij GM@S aangeschaft. Geeft een leuk realistisch effect. De linker foto geeft beeld van hoe het er in werkelijkheid uitziet bij het station Zetten-Andelst. In de volgende foto's zie je hoe dat er uit ziet bij mijn model.

Klein detail. Bij mij is de straatzijde van het station perronzijde!.


Het station mist de zogenaamde loodslabben die de waterdichte overgang verzorgen van muur naar dak. Ik heb inmiddels een aantal gekartelde strookjes gesneden uit aluminiumfolie. Een hele klus aangezien dit spul zeer snel scheurt.

Let op dat je het aluminium met de matte kant naar boven legt!. De verf op het aluminium pakt anders niet en kan het glinsteren. Hier is het aluminium behandeld met grijstinten.


De stationsomgeving
De omgeving en aankleding van het station vergt ook de nodige aandacht.

Muren


- Het station wordt ommuurd door bakstenen muurdelen van Langmesser. De toegang tot het station heb ik gemaakt met trapdeeltjes van Auhagen en een paar muurdeeltjes van Langmesser. Een statige toegang tot het station vind ik zelf!
Leuk detail zijn de witmetalen stoeprandjes(GM&S).


De heg


- De heg is van Green Scene die bij GM&S in het assortiment zit. Leuk detail van de heg is de wat dorre onderkant. Aangezien er niet teveel besteed mocht worden aan onderhoud een prima detail!.Terug naar het begin