Bouw- en verbouw projekten gemeente Laagstad-Hoogdorp Naar het Hoofdstation


De ROCO 2400 gepimpt

Enige tijd geleden twee 2400's van ROCO aangeschaft. Een bruine en een geel/grijze. Met name de bruine heeft mijn voorliefde. Het type was al in meervoud in mijn bezit van DKM. Lokwerkstatt_DRG Edwin had deze in diesel bruin gespoten. Overigens vind ik deze kleur nog altijd mooier dan de mijns inziens iets te rood/oranje kleur van ROCO. Maar goed aangezien ik een Profi-Boss van Fleischmann op de kop heb getikt was het tijd eens iets digitaals te gaan doen. Meteen maar een Digrails verlichtingssetje erin als we dan toch bezig zijn. Locdecoder is een Lokpilot V3 van ESU geworden.


De inbouw
Vrolijk begonnen met in en uit solderen van de oude respectievelijk nieuwe verlichtingssetje en het inprikken van de decoder. De boel zonder kap op het spoor en verrek alles werkte in 1 keer. Maarrrrrrrrrrrrrrrrr............................. Door stug vol te houden en euro's te strooien heb ik inmiddels twee defecte setjes door het inbouwen veroorzaakt. Ondanks dat ik alles heel nauwkeurig heb gedaan(dacht ik) werden de LED's beschadigd door het terugschuiven van de kap op de lok. Met name de bovenste lenzen schrapen de LED's kapot. Kap lijkt er soepel op te gaan tot ik 'm op het chassis drukte. Daarna was het einde oefening voor de LED's...........
Eindelijk is het met het derde setje wel gelukt!. Ondanks de heldere beschrijving van de website van Chris van Diesen waarin aangegeven stond dat de bovenste verlichtingslensje makkelijk te verwijderen waren met een sateprikker brak de complete lensset aan de bovenkant. Bij mij waren de lensjes met geen mogelijkheid los te krijgen! Ondanks dat is het euvel nu verholpen. Meer ruimte om de print met verlichting naar binnen te schuiven en daarom aan de andere kant ook maar weggebroken.
Derde setje ging er zeer soepel in.
Ook voor het eerst wat CV's geprogrammeerd. Ging lekker makkelijk met de PB. Geeft namelijk terugkoppeling vanuit de decoder over welke waarde is ingesteld. Handig. Ik ben nog even aan het zoeken hoe ik alleen de rangeer verlichting aan de praat moet krijgen.


TIPS : - Draai het "tafeltje" waarop de decoder ligt om. Dit geeft wat meer afstand tot de kap en meer ruimte voor bedrading.


Aan de binnenkant van de kap wat afstandhoudertjes gelijmd. Print wordt daardoor perfect op de hoogte van de lensjes gebracht.
- CV 113 en 114 dimmen naar 8 ipv 15.
- Plastic van ESU decoder afgehaald. Loopt anders vast in de kap. Mind you! dan geen garantie meer op de decoder volgens de winkelier!!. Volgende keer maar een andere dan.


De DKM en de ROCO naast elkaar. De ROCO met een mooi omgekeerd L-sein.


Terug naar het begin