Bouw- en verbouw projekten gemeente Laagstad-Hoogdorp Naar het Hoofdstation


Paardenkar-Bodedienst
Een modelletje van een wagentje met een huif. Alles geheel uit messing.


Een voorbeeld van zo'n bodedienst zie je op de foto. Het messing wagentje gaat de naam van 'Bodedienst De Graaf' voeren. Dit is een bodedienst geweest, die gestart is in 1929 tussen Alkmaar en Broek op Langedijk. Eigenlijk een soort voorloper van de PTT/TNT. De Graaf bestaat nog steeds. Het is nu echter een verhuis bedrijf. Het wagentje heeft veel kleine frutsels als aankleding. Enige wat ontbrak was het paard. Dit is gefokt en geleverd via KOTOL.Het bovenbakje is een kwestie van omzetten en heel zuinig soldeer aanbrengen


Het asje wordt door middel van twee gaatjes in de veerpakketjes geleid. Dit is een asje van 0,3mm aangebracht. De wieltjes worden geborgt door twee miniscule ringetjes aan elke kant van het wieltje. De wieltjes zijn uit drie laagjes opgebouwd. Twee schijfjes met spaken en 1 laagje met een flens randje.


Het lijkt zo al wat als het onderstel er onder zit. De wieltjes kunnen uiteraard draaien!!


Uiteindelijk wordt het onderstelletje aan de huif gesoldeerd. Ondanks dat ik hier en daar nog wat overtollig soldeer moet weghalen(het huifje sprong hier steeds los) vind ik 't een moppie!


De eerste opdracht voor de dienst is ook al binnen :-)

Het wagentje is gespoten!

Mede dankzij de aanwijzingen van WERPS modelbouw en de Lokwerkstatt_DRG ben ik tot het volgende resultaat gekomen. Spuiten uitbesteed bij de Lokwerkstatt_DRG.
Alleen de beschrifting ontbreekt nog!. Wordt vervolgd!


Terug naar het begin