Bouw- en verbouw projekten gemeente Laagstad-Hoogdorp Naar het Hoofdstation


Lagebak smalspoorwagentjes van WERPS.
Twee prachtige lagebakwagentjes voor het Hollands meterspoor.

Benodigde gereedschappen:
Een van de belangrijkste dingen bij het omzetten van de wandjes is dat je dit tussen twee rechte bekken van een bankschroef of een buigijzer doet. Met een schone soldeerboutpunt de wandjes op elkaar solderen, dus alleen vanaf de buitenkant verhitten. Ruim flux gebruiken en weinig soldeer. Je zult zien dat het mooi uitvloeid en toch goed vast zit. Hetzelfde doe je met de kopse kantjes.Vervolgens het "beslag" op de zijwanden. Ook hier geldt weer goed schoonmaken weinig soldeer en veel flux. Overtollig soldeer weghalen met een glasvezel potloodje.


Het frame zet je met de dragertjes geheel door de zijkant gestoken zo in elkaar. Even het lipje aan de achterkant torderen en de boel zit vast. Van tevoren wat soldeer en flux ertussen vergemakkelijkt het met elkaar verbinden. Eindresultaat is een zeer stevig frame. Op dezelfde manier zet je de stelbalkjes aan de bodemplaat. Vervolgens de lipjes afknippen dan weg vijlen en met zeer fijn schuurpapier de bodem weer mooi vlak maken. De bodem zal na het spuiten op de bovenkant gelijmd worden.


Lekker priegelwerkje die aspotjes en veerpakketjes. Vooral goed opletten dat de om te zetten veertjes netjes op elkaar zitten. Vouwlijntjes niet insnijden, anders breekt de boel af. :-(


Zo de aspotjes zitten op het frame. Fraai meteen!


Als laatste nog een handrem bij 1 wiel solderen(zie foto) en dan is het bakkie klaar. Buffers zitten voorlopig nog los.Het eindresultaat mag er zijn.


De wagentjes in een eerste kleur gezet door Lokwerkstatt_DRG. Het huifkarrtetje staat in de grondverf te wachten op vervoer.


Het uiteindelijk resultaat op de modulebak.

Terug naar het begin