Historie opzet railvervoer gemeente Laagstad-Hoogdorp Naar het Hoofdstation

De (fictieve) stad Laagstad en het (fictieve)dorpje Hoogdorp hebben ruim een eeuw geleden besloten om een gemeente te vormen om zodoende verbeterde vervoersstromen te kunnen verzorgen tussen Haarlem en Alkmaar. Er werd daartoe een railinfrastructuur aangelegd tussen Laagstad en Hoogdorp. Er werd en wordt gebruik gemaakt van een grote diversietijd aan NS materieel.

1 - Voor het passagiers vervoer zal het MAT'24, MAT'46, MAT'54, MAT'64 heen en weer pendelen tussen HOOGDORP en Halte Zuid-Lagendijk.

2 - Voor het personen vervoer zullen de 1000's, 1100, 1300 en 1600 hun best gaan doen, met Plan D(Roco), plan K(Fleischmann), Plan E(LIMA) en Plan W(Fleischmann) rijtuigen.

3 - Goederen vervoer en rangeer activiteiten zullen uitgevoerd worden door de 2200/2300, de 2400, SIK en HIPPEL. Er zal ook gezorgd moeten worden voor olie en kolen o.a. voor toekomstige stoomtractie. Tevens zal er voor Laagstad en Hoogdorp algemeen(gesloten)vervoer van goederen moeten plaatsvinden. De inwendige mens wil ook wat!

4 - Stoomtractie zal ondersteunende taken verrichten en mogelijk een open (stoom)dag gaan ondersteunen.

Terug naar het begin